Werken als ZZP'er kan soms best lastig zijn. Je hebt namelijk geen vast inkomen en moet zelf opdrachten gaan zoeken om te kunnen overleven. Dit kan best een uitdaging zijn, zeker in het begin. gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je toch aan opdrachten komt en kunt blijven groeien als ZZP'er.

Portfolio

Ten eerste is het belangrijk dat je een goede portfolio hebt. Zorg ervoor dat je werk online staat op een plek waar mensen het kunnen zien. Zet bijvoorbeeld een website op of zorg ervoor dat je een goede behuizing hebt op social media. Op deze manier kunnen mensen je werk zien en weten ze ook meteen waar ze je kunnen vinden als ze op zoek zijn naar iemand met jouw skillset.

Netwerk

Ten tweede is het belangrijk dat je je netwerk uitbreidt. Hoe meer mensen weten dat je bestaat, hoe groter de kans is dat ze je aanraden bij anderen. Zorg ervoor dat je actief bent op social media en laat mensen weten wat je doet. Ga ook naar relevante events toe en maak contact met andere mensen in jouw vakgebied. Op deze manier vergroot je niet alleen je netwerk, maar leer je ook nieuwe mensen kennen die je misschien kunnen helpen met vinden van nieuwe opdrachten. Je kan je ook aanmelden bij een freelance platform. Hier vind je bijvoorbeeld allerlei ZZP opdrachten in de zakelijke dienstverlening. Op deze manier kan je gemakkelijk opdrachten vinden en ben je minder tijd en geld kwijt aan het vinden van opdrachten. 

Marketing

Ten slotte is het ook belangrijk dat je wat marketing voor jezelf doet. Zorg ervoor dat je een goede pitch he laat mensen weten waarom ze juist voor jou moeten kiezen. Maak bijvoorbeeld een website of een brochure waar je je werk en jezelf goed laat zien. Op deze manier kunnen mensen snel zien wat je doet en of je iemand bent die ze kunnen gebruiken.

Eigen website

 

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om een eigen website te hebben. Een website geeft je online zichtbaarheid en zorgt ervoor dat je potentiële klanten kunt bereiken. Bovendien kun je op je website laten zien wie je bent en wat je aanbiedt. In dit artikel geven we tips over hoe je een succesvolle website kunt maken als ZZP’er. Door middel van online marketing kan je jezelf ook vermarkten. Denk bijvoorbeeld aan het runnen van advertenties via de zoekmachine of social media.