Als je net een huis hebt gekocht of net klaar bent met de verbouwing is het tijd om aan de slag te gaan met het aanleggen van je tuin. Je kunt natuurlijk voor een standaard tuin gaan, maar waarom zou je dat doen als je ook je droomtuin kunt aanleggen? In dit blog lees je alles over wat je moet weten om van je tuin een droomtuin te maken.

Om je te helpen bij het maken van je tuinplannen hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet:

1. Bepaal het doel van je tuin

Wil je je tuin gebruiken voor het kweken van groenten en fruit? Wil je er een plek van maken waar je kunt ontspannen en gen de natuur? Of wil je een tuin die je gebruikt voor feestjes en partijen? Als je het doel van je tuin weet, is het makkelijker om te bepalen wat je precies wilt gaan aanleggen.

2. Maak een moodboard

Inspiratie is key als je aan het plannen bent voor je droomtuin. Pinterest is een geweldige plek om ideeën op te doen, maar je kunt ook tijdschriften of boeken doorbladeren of een wandeling maken door een park of tuin die je mooi vindt. Als je een paar plaatjes hebt gevonden die je mooi vindt, kun je ze verzamelen in een moodboard. Dit moodboard is je uitgangspunt bij het maken van je tuinplannen.

3. Bepaal je budget

Voordat je begint met het aanleggen van je tuin is het belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven. Houd er rekening mee dat de aankoop van materialen en het uurtarief van een tuinman of -vrouw kunnen verschillen per seizoen. Als je weet wat je budget is, kun je beter inschatten wat je kunt laten do wat je zelf moet gaan doen.

4. Haal je materialen

Zodra je weet wat je wilt aanleggen en hoeveel je kwijt wilt zijn, is het tijd om je materialen te gaan halen. Ga naar do de bouwmarkten in je buurt. Als je groentes en fruit wilt kweken, kun je zaadjes en planten kopen. Als je een tuin wilt aanleggen waarin je kunt ontspannen, kun je materialen kopen voor een terras of een vijver. Wij raden het aan om dit bij hillhouttuinhout.nl aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het hout maar ook aan mooie tuinschermen

5. Ga aan de slag

Nu je alle materialen hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met het aanleggen van je tuin. Zet je tuinmeubilair neer, plant je groentes en fruit, maak een terras of een vijver. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je tuin je eigen droomtuin.