Je hoort steeds vaker in het nieuws voorbij komen dat er een kettingbotsing is geweest. Veel mensen weten niet wat het betekent, maar een kettingbotsing is een ongeluk waarbij meerdere mensen betrokken zijn. Dit gebeurt vaak in files waarbij de auto’s allemaal op elkaar klappen. Dit kan komen doordat er veel mist hangt en mensen niet kunnen zien dat er een file is. Een kettingbotsing is altijd erg vervelend en dit komt doordat je schade hebt aan je voertuig, maar ook soms letselschade aan het lichaam. Herstellen is prioriteit nummer één, maar vaak zijn er veel kosten die je moet betalen voor het herstel. Zo moet je dure medicijnen kopen en is de kans hoog dat je niet meer kunt werken. Ook moet je de schade betalen van je voertuig en kan dit ervoor zorgen dat je in de financiële problemen komt. 

 

Veel mensen weten niet dat je de schade kunt verhalen op de tegenpartij. Dit kan alleen als de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade en dit moet je bewijzen. Het bewijzen van aansprakelijkheid is soms erg lastig en dit komt doordat er veel mensen betrokken zijn bij een kettingbotsing. Het is dan verstandig om een professional in te schakelen op het gebied van letselschade. Een letselschade advocaat Nijmegen is een expert op dit gebied en kan je helpen met het krijgen van een schadevergoeding. Hoe werkt een schadevergoeding claimen van een kettingbotsing? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Bewijs verzamelen

Je moet de tegenpartij aansprakelijk stellen als je een schadevergoeding wilt hebben. Hiervoor zijn bewijzen nodig en deze moet je daarom ook verzamelen. Het verzamelen van de juiste bewijzen is erg lastig en waarschijnlijk heb je hier nog geen ervaring mee. Een letselschade advocaat Nijmegen heeft dit wel en kan ervoor zorgen dat de bewijzen verzameld worden. De advocaat overhandigd deze bewijzen aan de tegenpartij en onderhandeld met de tegenpartij. Op deze manier kan de advocaat ervoor zorgen dat je op tijd jouw schadevergoeding krijgt. Zonder advocaat kan dit proces een stuk langer worden en dat is natuurlijk erg vervelend. 

 

Daarnaast kan de advocaat de hoogte van de schadevergoeding bepalen. Dit doet de advocaat door goed te kijken naar de verschillende schadeposten. Hier moeten wel bewijzen voor komen, dus is het van belang dat je deze ook verzameld. Dit kunnen bonnetjes zijn van medische kosten, maar ook foto’s van een kapotte telefoon of kleding.